Wiele rzeczy możemy przeczytać na temat kurczaka i w ogóle drobiu.


To kurczaki które zazwyczaj są na naszych stołach.
Warto czasem pomyśleć i samemu zajrzeć do pism, internetu albo na opakowanie w którym znajduję się kurczak.
Rzadko i to bardzo rzadko można spotkać kurczaka lub inne mięso z hodowli ekologicznej.
Pamiętam jak kupowałem mięso, nie ważne czy to z hipermarketu, zwykłego sklepiku mięsnego albo targu zawsze czułem smak leków. Nigdy nie zagłębiałem się w to co jem. Teraz od momentu kiedy przestałem jeść mięso, to szperam i czytam co wchłaniał mój organizm, co jadłem i dlaczego tak ciężko było na żołądku…
Nie powiem, że jest wszystko nakręcona przez przemysł mięsny, aby ludzie kupowali mięso. Mięso jest w psychice. Człowiek nie potrzebuje mięsa, to jest tylko kwestia wmawiania, że jest potrzebne białko, tłuszcze, żelazo i inne witaminy. Pamiętajmy, że zawsze możemy zastąpić mięso innymi składnikami, w suplementach diety, w warzywach, owocach, rybach.
Pomimo tego że w Polsce teraz jest moda na niejedzenie mięsa, to dobry moment aby zmienić swoją dietę.
Cała prawda o kurczakach
Nie oszukujmy się, większość ludzi kupuje kurczaki i mięso w marketach. Takich filmików można zobaczyć w internecie masę.
Nie namawiam tutaj na nie jedzenie mięsa ale tylko o rozsądne odżywianie się. Czasem wystarczy zaplanować sobie posiłki na cały tydzień i kupić to co jest nam potrzebne do naszych potraw.
Mięso z ekologicznej hodowli na pewno jest smaczniejsze i zdrowsze. Więc jeśli ktoś chce zacząć zdrowo odżywiać się, to warto poszukać ekologicznych hodowców.